"Čez noč se bo počasi pooblačilo in zjutraj bo že v zahodni Sloveniji oziroma na območju Julijski Alp nekaj neviht, ki se bodo razširile nad vso državo. Močnejše nevihte z močnimi nalivi in sunki vetra bodo v glavnem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji," je dejal dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje Janez Markošek.

Toča je po njegovih besedah v nedeljo možna predvsem na Primorskem in v južni Sloveniji. Močno se bo ohladilo, tako da bo v nedeljo popoldne od 15 do 20 stopinj, na Primorskem do 23 stopinj, je dejal in dodal, da bo od sredine tedna spet sončno in vse topleje.

Velika toplotna obremenitev v mestih

Ob današnjih napovedanih visokih temperaturah čez 30 stopinj Celzija pa bo v mestih popoldne velika toplotna obremenitev. Povsod po Sloveniji, še posebej na Primorskem, pa še naprej velja opozorilo o obstoju velike nevarnosti požarov v naravi.

Sicer je danes najbolj vroče v jugovzhodni Sloveniji. V Novem mestu, Črnomlju in Krškem so tako okoli 15. ure zabeležili kar 36 stopinj Celzija. 34 stopinj je v Ljubljani, Celju, Novi Gorici, Ajdovščini, Kopru in Hrastniku. 

Več o vremenu si lahko preberete tukaj.