Zadnjo letošnjo avgustovsko soboto, ko so temperature čez dan krepko presegle 30 stopinj Celzija, je bil ves dan promet zgoščen iz smeri Primorske proti notranjosti države in naprej proti Italiji in Avstriji.

Proti večeru se je promet nekoliko sprostil in je bil ob 19.30 še gost z občasnimi zastoji na gorenjski avtocesti pred cestninsko postajo Hrušica proti Avstriji. Prav tako je bil v tem času zgoščen promet na pomurski avtocesti pred uvozom Murska Sobota proti Mariboru.

Ves dan so se daljšale tudi vrste na mejnih prehod s Hrvaško. Tako so potniki ob 19.30 pri vstopu v državo na prehodu Gruškovje morali čakati 45 minut, na prehodu Jelšane poldrugo uro, na prehodu Starod dve uri in na prehodu Dragonja 15 minut.

Pri izstopu iz države je bilo treba zvečer na mejnem prehodu Dragonja čakati 40 minut, avtobusi pa so pri vstopu v državo na prehodu Starod morali čakati 45 minut.

Na Prometno - informacijskem centru za državne ceste gostejši promet od juga proti severu države vnovič pričakujejo v nedeljo popoldne, prav tako bo predvidoma v nedeljo popoldne povečan promet iz smeri turističnih krajev proti notranjosti države.