Ker ga podpirata dve stranki, Zver meni, da bi bilo dovolj kandidirati s podpisi poslancev. Tako ne bi obremenjeval volivce in upravne enote, je dejal.

Zver pričakuje uvrstitev v drugi krog predsedniških volitev in po njegovi oceni bodo razmere v prvem krogu zelo tesne. "S kom se bom pomeril v drugem krogu, je težko reči. Potrebno bo vložiti veliko truda, da bom prepričal ne le pristaše SDS in NSi, ampak tudi širši del volilnega telesa," je pojasnil Zver.

Glavni poudarek v njegovi predsedniški kampanji bo povezovanje, zagotavljanje večje varnosti in solidarnost v družbi. Po Zverovih besedah je predsednik države državnik, ki mora biti predsednik vseh ljudi in te ljudje povezovati. Meni, da ravno ta hip aktualni predsednik države Danilo Türk zamuja s svojo vlogo. Ta hip je namreč Slovenija v veliki politični krizi in bi po mnenju Zvera aktualni predsednik moral presekati ta vozel in z neko politično pobudo političnim veljakom storiti prvi korak k izhodu iz krize.

Zver je sicer danes obiskal Kozjansko in Obsotelje ter se s tamkajšnjimi župani in gospodarstveniki pogovarjal o razvojnih perspektivah območja, zlasti o razvoju turizma in kmetijstva.