"Kljub temu, da nameravamo s spremenjeno strategijo ustvariti nove priložnosti za izboljšanje dobičkonosnosti Motorole, pa se zavedamo, da bo to za zaposlene predstavljalo velik izziv," je za francosko tiskovno agencijo AFP napoved odpuščanj potrdil predstavnik ameriškega spletnega velikana.

Motorola naj bi z reorganizacijo število delovnih mest zmanjšala za 20 odstotkov, zaprli pa naj bi tudi tretjino od 94 poslovalnic po svetu.

Približno dve tretjini od 4000 ukinjenih delovnih mest, naj bi bilo sicer zunaj ZDA. Družba med drugim namerava zapustiti nedobičkonosne trge v Aziji in Indiji, ustaviti proizvodnjo nizkocenovnih naprav in zmanjšati število proizvedenih mobilnih telefonov.

Predstavnik Googla je še dodal, da bodo ponudili pomoč vsem odpuščenim delavcem pri iskanju nove zaposlitve, deležni bodo tudi odpravnine. Google je sicer po prevzemu že reorganiziral vodstvo Motorole in zmanjšal število zaposlenih v upravi.

Motorola Mobility je bila ustanovljena leta 2011, ko se je družba Motorola ločila v družbo za izdelavo mobilnih telefonov ter družbo za vladno in javno varnost Motorola Solutions. Z nakupom Motorle v vrednosti 12,5 milijarde dolarjev je Google postal precej bolj konkurenčen Applu, saj ima Motorola v lasti približno 17.000 patentov.