Natanko čez teden dni naj bi Doktor z Yamaho po poročanju portala mediaset.it podpisal dveletno pogodbo in se znova postavil ob bok Jorgeja Lorenza.

Po dveh letih (lahko rečemo neuspešnega) sodelovanja z Ducatijem se, sledeč medijem Rossijeve domovine, legendarni dirkač vrača na jeklenega žrebca, s katerim je dosegel najboljše uspehe v karieri naprestižnejšega razreda Moto GP.

"Odločitev je dozorela po fiasku v ZDA, ko je Rossi v Laguni Seci doživel nov polom. V pesku je očitno spoznal, da z Ducatijem ne bo prišel do vrhunskih rezultatov, kar je bila ves čas njegova želja," piše italijanski portal.

Rossi bo svojo kariero očitno res zaključil, kot je napovedal že letos januarja – spomnimo, takrat je dejal, da bo v razredu motoGP tekmoval vse do leta 2014. "Imel je prav, saj bo z Yamaho pogodbo podpisal za naslednji dve sezoni in bo kariero končal tako, kot je napovedal. Večkrat je tudi omenil, da bi se rad nekoč preizkusil v razredu Superbike."

Mediji so ob novici že začeli ugibati o tem, kdo bo na Ducatiju, ki mu očitno nikakor ne uspe vzpostaviti ravnotežja med dirkačem, motorjem in pogoji na pisti, zamenjal številko 46. ''Ducati že pospešeno išče naslednika, saj so seznanjeni z Rosijevo odločitvijo,'' še piše portal in dodaja, da naj bi ob bok Haydna na rdečo zver najverjetneje sedel Andrea Dovizioso.

Italijanski portali ob tem nočejo ali pa se jim zdi preveč očitno, da bi špekulirali o tem, kako bi novega starega kolega sprejel Lorenzo.