Po izjemni predstavi v teku na 100 metrov je svetovni rekorder kaj kmalu zapustil stadion in se odpravil v olimpijsko vas. Tam so mu družbo delala tudi tri mična dekleta, s katerimi se je fotografiral, sliko pa ob treh zjutraj objavil na svojem Twitter profilu.

A prav veliko časa za proslavljanje uspeha Bolt nima, saj ga že v torek čakajo kvalifikacije v teku na 200 metrov, kjer prav tako brani olimpijsko zlato.

In medtem ko se Bolt skuša zapisati v olimpijsko zgodovino, na tisoče njegovih rojakov proslavlja izjemen uspeh sprinterskega šampiona. Na karibskem otočku skorajda ni bilo človeka, ki si ne bi ogledal njegovega nastopa, zabave pa ni mogla pokvariti niti tropska nevihta, ki je divjala v nekaterih delih države. Prenos si je bilo mogoče ogledati na številnih javnih trgih, v gostilnah in celo na nacionalnem stadionu, kjer so ljudje ob ritmih bobnov množično vzklikali "Jamajka, Jamajka!"

Zmaga Bolta sicer ne bi mogla prti ob primernejšem času, saj Jamajka danes praznuje svojo 50. obletnico neodvisnosti, zaradi česar je slavje še toliko večje. In zdi se, da Jamajčani ob uspehu Bolta še nikoli niso bili enotnejši, saj vsi v en glas zatrjujejo. "Nihče nas ne more ustaviti, Bolt je najboljši!“

Več olimpijskih novic si lahko preberete na Dnevnikovem olimpijskem portalu.