Vroče je že danes. Okoli 14. ure so največ stopinj namerili v Novi Gorici – kar 36. V Ajdovščini se je živo srebro dvignilo na 34, v Portorožu, Ilirski Bistrici, Kopru in Postojni pa 32 stopinj Celzija. 31 stopinj so namerili v prestolnici, Celju, Črnomlju, Idriji, Krškem, v Novem mestu je 30 stopinj Celzija, v drugem največjem slovenskem mestu, Mariboru, pa 29.

S tem je povezano tudi opozorilo pred veliko nevarnostjo požarov v naravi, še posebej v slovenski Istri, na Goriškem in na Krasu. Resnost opozorila potrjuje požar na Sveti Gori, ki ga je gasilcem včeraj pozno popoldne vendarle uspelo spraviti pod kontrolo, danes pa je zagorelo še pri mejnem prehodu Dragonja.

Današnji dan poleg vročine zaznamujejo tudi gneča in številni zastoji na cestah. Če se odpravljate na pot, se zato dobro založite z zadostno količino pijače, sicer pa se zadržujte v senci in veliko pijte. Ne pozabite na vaše hišne ljubljenčke, ki v vročini trpijo prav tako kot ljudje, če ne še bolj. Zagotovite jim senco in vodo.

Več o vremenu si preberite tukaj.