Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste, objavljenih na spletni strani ob 19.30, so zastoji še na primorski avtocesti pred priključkom Koper - center iz smeri Ljubljane in naprej na cesti Koper - Šmarje - Dragonja. Manjši zastoj je tudi na gorenjski avtocesti v smeri Avstrije pred cestninsko postajo Hrušica, a se kolona vozil krajša.

Na mejnih prehodih je tudi proti večeru nekaj gneče, večja je za vstop v državo. V Gruškovju vozniki pri vstopu v državo čakajo uro in 20 minut, pri izstopu pol ure, v Sečovljah 20 minut pri vstopu v državo in pri izstopu iz Slovenije, v Jelšanah pri izstopu 45 minut, pri vstopu pa pol ure. Za izstop iz države vozniki še vedno dve uri čakajo na mejnem prehodu Dragonja, le 15 minut pa pri vstopu v Slovenijo. V Sočergi je pri izstopu treba čakati 20 minut.

Več o razmerah na cesti si lahko preberete tukaj.

Velika gneča tudi na hrvaških cestah

S Hrvaške poročajo o velikih gnečah na cestah, predvsem proti morju. Dolge kolone vozil so se nabrale tudi na avtocesti pred cestninskimi postajami v Zagrebu in to tako v smeri proti morju kot v smeri proti notranjosti države, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Promet proti Dalmaciji na odseku Gornja Ploča in Sveti Rok poteka v počasni in strnjeni koloni. Vzrok za nastanek kolone je bila prometna nesreča, katere posledice so sicer že odstranili, vendar pa promet zaradi velike gostote vozil še ni tekoče stekel, navaja Hina.

Za gnečo in kolone skrbijo tudi cestninske postaje v Zagrebu. Iz smeri vozlišča Ivanja Reka proti morju je kolona dolga okoli 11 kilometrov. Promet pa je gost tudi v nasprotni smeri. Pred cestninsko postajo Lučko je v smeri Zagreba kolona dolga okoli šest kilometrov.