Debevec je zadel 701 krog, do srebra pa mu je zmanjkalo 0,2 kroga. Zlato je osvojil Belorus Sergej Martinov (705,5), srebro pa Belgijec Lionel Cox (701,2).

Devetinštiridesetletni Debevec je osvojil že tretjo olimpijsko kolajno: v Sydneyju leta 2000 je bil prvi z malokalibrsko puško v trojnem položaju, v Pekingu leta 2008 pa je v strelskem maratonu zasedel tretje mesto.

Neuničljivi Debevec v Londonu znova navdušil, pogled pa že usmeril v Rio

Debevec je tudi slovenski rekorder po številu nastopov na olimpijskih igrah. Londonske igre so že njegove osme, pred tem je nastopil v Los Angelesu leta 1984, Seulu leta 1988, Barceloni leta 1992, Atlanti leta 1996, Sydneyju leta 2000, Atenah leta 2004 in Pekingu leta 2008.

Ceraj in Polavderjeva poražena v osmini finala

Uspešno je dan začel tudi Matjaž Ceraj, ki je v kategoriji do 100 kilogramov premagal Ukrajinca Stanislava Bondarenka. Slovenskega judoist se je v naslednjem krogu pomeril z  Južnokorejecm  Sung-Min Kimom, ki pa je bil premočan nasprotnik.

V nastopu v kategoriji do 78 kilogramov je bila  Lucija Polavder v prvem krogu prosta, v osmini finala pa se je pomerila s  Karino Bryant. Dvoboj je po doseženem juku dobila Britanka in tako domov poslala dobitnico brona iz Pekinga.

Šestakova in Kozmus v finalu, osebni rekord LaRueja

Z nastopi na olimpijskem stadionu so danes začeli tudi atleti. Marija Šestak je v kvalifikacijah skočila 14,16 metra in se z 12. izidom uvrstila v nedeljski finale ob 20.35 po slovenskem času.

V finalu bomo lahko spremljali tudi Primoža Kozmusa, ki je že s prvim metom (78,12) izpolnil kvalifikacijsko normo in se uvrstil v nedeljski finale.

Nastop v polfinalu pa si je zagotovil Brent LaRue, ki je s časom 49,38 v teku na 400 metrov ovire dosegel osebni rekord. Njegov naslednji nastop bo na sporedu v soboto ob 20. uri.

Žbogar po drugem mestu v deveti regati zmanjšal zaostanek

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je po petih tekmovalnih dnevih in desetih plovih na olimpijskem regatnem polju v Weymouthu v razredu finn ostal na skupnem šestem mestu. Žbogar je bil danes v deveti regati drugi, v deseti pa šesti. V soboto je prost dan, v nedeljo pa le še regata najboljše dvanajsterice za medalje, pred kateri ima Žbogar sedem točk za tretjeuvrščenim.

Karlo Hmeljak je v razredu laser po četrtem tekmovalnem dnevu izgubil še eno mesto in je 32. (194 točk). Z nastopi so pričele tudi jadralke v razredu 470. Po dveh regatah sta Tina Mrak in Teja Černe 13. (22 točk).