Njen vnuk Trent Jackson, sin zvezdnikovega brata Tita, je pred tednom dni prijavil policiji, da je babica Katherine pogrešana. Trent Jackson naj bi bil del članov velike družine, ki zavrača veljavnost oporoke pokojnika, v kateri sorodnikom ni zapustil ničesar.

Kralj popa, ki se je pred smrtjo utapljal v dolgovih, je vse zapustil svojim otrokom, danes 15-letnemu Princu, 14-letni Paris in desetletnemu Blanketu. Za skrbnika otrok do polnoletnosti je določil svojo mamo Katherine.

Sodnik Mitchell Beckloff je pretekli teden podelil začasno skrbništvo nad otroci nečaku Katherine Jackson 34-letnemu TJ Jacksonu, ki ima s pokojnikovimi potomci dobre odnose. Beckloff je v četrtek dejal, da se bo glede skrbništva dokončno odločil kasneje, za zdaj pa ga je razdelil med TJ Jacksona in Katherine in ugotovil, da se oba dobro razumeta in lahko sodelujeta.

Ob tem je pripomnil, da je njegov preiskovalec ugotovil, da je babica odlična skrbnica in da jo imajo vnuki radi. Katherine Jackson je sodniku pisno pojasnila, da je najprej nameravala oditi po ZDA in spremljati glasbene nastope svojih otrok. Nato so ji zdravniki odredili počitek in je šla v Tucson v Arizono, kjer je počivala v toplicah.

Zdravniki naj bi ji odsvetovali telefone in druge oblike komunikacije, televizija v sobi pa ji ni delala in sploh ni vedela, da so jo prijavili kot pogrešano oziroma, da si je vnuki želijo nazaj. Od sorodnikov je dobila zagotovila, da se imajo vnuki povsem v redu. Govorice, da naj bi jo nekateri družinski člani imeli zaprto proti njeni volji, je označila za neumne.

Njen sin Jermaine Jackson je medtem javno pozval sorodnike, naj prenehajo zavračati veljavnost oporoke Michaela Jacksona. Jermaine je bil med podpisniki pisma članov družine, ki so želeli ravno to. Zdaj si je premislil in si želi družinskega miru.