Alimajnov se je rodil v Kirgiziji in zato nosi vzdevek kirgiški lev. Gre za dobrega boksarja, ki je doslej v 23 dvobojih zbral 21 zmag, zdaj pa se bo prvič podal v ring tudi "izven prostorov nekdanje Sovjetske zveze".

Zavec, nekdanji svetovni prvak po verziji IBF in aktualni medcelinski prvak v velterski kategoriji po verziji WBO je o izboru nasprotnika povedal: "Dolgo sem čakal na nasprotnika, zdaj pa ga vendarle imam. Njegove kakovosti vsekakor ne želim izpodbijati, saj vemo, kako dobra je boksarska šola nekdanje Sovjetske zveze. Verjamem, da gre za boksarja, ki spada med 20, 30 najboljših na svetu, toda vendarle sem prepričan, da ne gre za nekoga, ki mi bo pomagal še izboljšati mesta na ranking lestvicah in bi me ta borba lahko postavila nazaj v ospredje."

Zavec se že nekaj časa  ubada s poškodbo levega komolca, ki jo je staknil na treningu v Magdeburgu. "Menim, da me čaka le manjši 'servis', ki ga bo treba opraviti, da bom spet pripravljen na borbo. Verjamem, da dvoboj v vsakem primeru bo, tudi želim si ga. Toda raje počakajmo na izvide," je bil dopoldan Ptujčan še optimističen.

A kasnejši zdravniški pregledi so žal pokazali, da je poškodba njegovega komolca prehuda in dvoboj so morali odpovedati. Novico je na twitterju svojim navijačem že sporočil tudi razočarani Zavec.


Foto: Twitter (@DejanZavec)