Člani skupine Gogol Bordello prihajajo iz Ukrajine, Rusije, Izraela, Etiopije, ZDA, Škotske in Ekvadorja. Druži jih punk rock glasba, ki pridobiva "gipsy" noto z uporabo violine, harmonike in tolkal ob bolj običajnih kitarah in bobnih. Pred spektakularnim, nepredvidljivim in adrenalinskim nastopom skupine, se bo večer pričel v znamenju pristne srbske glasbe z nastopom orkestra Elvisa Bajramovića.

V soboto se bosta na priljubljen tržaško-kraški oder z orkestrom vrnila virtuoza romske glasbe Boban in Marko Marković. Srbska glasbenika sta že lani obiskovalcem festivala ponudila nepozabno doživetje. Ambasador priznanega tekmovanja v Guči in mojster trobente Boban je s svojimi odličnimi glasbeniki glasnik najbolj pristnega glasbenega ustvarjanja z romskim predznakom, so zapisali organizatorji. Občinstvo bo ogrel orkester Nema Problema.

Za nedeljski veliki finale tržaške Guče bo poskrbela kraljica romske glasbe Esma Redžepova, ki z glasom posreduje dušo svoje bogate kulturne dediščine. Za seboj ima 40-letno kariero, ki jo zaznamujeta tako glasbena kot plemenita človekoljubna dejavnost. Večkrat nagrajena glasbenica je nastopila na več kot 15.000 koncertih.

Lani se je festival v Briščikih začel s koncertom Gorana Bregovića, ki ga je obiskalo kar 8.500 ljubiteljev balkanskih ritmov, so še sporočili organizatorji.