Kolajn so se veselili 39-letni Kazahstanec Aleksander Vinokurov, Kolumbijec Rigoberto Uran, ki mu je zlato kolajno prepustil brez pravega boja, medtem ko je množični sprint za bron dobil Norvežan Alexander Kristoff.

Tudi v slovenskem taboru je bilo vidno razočaranje. Jani Brajkovič, ki je bil v ubežni skupini skoraj od starta do cilja slabih šest ur dolge preizkušnje, je bil z 21. mestom najboljši. "Če smo že brez tekmovalnega uspeha, je bilo vsaj vzdušje, ki ga je pripravilo neverjetno veliko število gledalcev, izjemno. Bilo je tako hrupno, da so me bolela ušesa," je nekaj vedrosti skušal dodati Jani Brajkovič. "Pobeg ni bil načrtovan, se je kar zgodil. Pokril sem napad, v trenutku smo imeli 20 do 30 sekund prednosti. Med dirko sem že hotel počakati zasledovalce, ker sem ocenil, da nas bodo ujeli. Žal nas je ujela le skupina ubežnikov, v kateri ni bilo nobenega Slovenca. Zadovoljen sem s svojim počutjem, ne pa z izkupičkom, ker smo imeli v načrtu, da bosta Božič in Bole prišla v cilj v prvi skupini," je vtise strnil Jani Brajkovič, ki sploh ni vedel za padec Fabiana Cancellare v zadnjih kilometrih, ko je imel švicarski specialist za kronometer zmago na pladnju.

Ker je bil Borut Božič (46. mesto) adut za množični sprint, je 250 kilometrov dolgo preizkušnjo končal brez srditega boja. "Pričakoval sem točno takšno dirko z veliko skoki. Sky, oprostite, Velika Britanija, je deloval zelo suvereno, saj je ubežnike iz glavnine vedno polovil na vrhu hriba. Ko se je zgodil napad v zadnjem krogu v klanec, nisem pričakoval, da se bo napadalcem izšlo. Z Boletom sva naredila napako, ker sva čakala, Sky je namreč v zadnjih 500 metrih omagal, nastala je razlika, ki je niso več mogli zakrpati. To je bil trenutek dirke, ki je odločal o vsem. Ne vem, zakaj so počepnili. Morda Cavendish ni zmogel več slediti ritmu. Počutil sem se odlično, le uspeha, ki bi bilo zame peto mesto, ni bilo," je menil Idrijec Borut Božič, ki je bil po obrazu zaradi prahu črn kot rudar.

Grega Bole (79. mesto) ni naredil domače naloge, ker je zamudil odločilni trenutek, da bi se priključil ubežni skupini številka dve. "Nisem bil pripravljen na skok, ker sem menil, da je nemogoče biti v begu polovico dirke. Še posebno po tistem, ko so nas ob prvem poskusu dobesedno pojedli, zato sem se postavil zelo defenzivno. Moral bi iti za Cancellara, ko je napadel, a takšno je pač kolesarstvo. Se zgodi, saj bo še veliko dirk. Ničesar si ne očitamo, nismo bili slabi, le rezultata ni," je bil jedrnat Grega Bole.