Da bi podjetja vendarle obdržali na tržišču, mnogi režejo stroške z odpuščanjem zaposlenih. Samo letos je brez službe v ZDA ostalo več kot 283 tisoč ljudi, 60 odstotkov pa jih je odpoved dobilo ravno zaradi prestrukturiranja in nižanja stroškov.

Seznam podjetij, ki naj bi letos še odpuščala, so naredili na Business Insiderju, informacije pa temeljijo na podatkih dokumentov, ki so jih pridobili iz podjetij, kakor tudi s podatki iz Bloomberga (seznam si oglejte v okvirju spodaj).

V letni primerjavi so ZDA so v letošnjem drugem četrtletju zabeležile 1,5-odstotno gospodarsko rast. Ameriško ministrstvo za trgovino je upočasnitev rasti pripisalo šibkejši rasti zasebne potrošnje. Rast v višini 1,5 odstotka je sicer nad pričakovanji analitikov, kljub temu pa ni dovolj krepka, da bi umirila zaskrbljenost glede šibkega okrevanja in negotovosti največjega svetovnega gospodarstva. Povečanje obsega BDP za manj kot dva odstotka ZDA ne bo omogočilo znižanja stopnje brezposelnosti, ki je bila junija 8,2-odstotna.