Po Pahorjevih besedah gre za njegovo neformalno predsedniško kampanjo in projekt. V okviru tega bo, s tem, da se bo v prihodnjih tednih v različnih krajih sestajal, pogovarjal in tudi delal z različnimi poklicnimi, generacijskimi, socialnimi ter drugimi skupinami oz. z ljudmi, ki se ne udeležujejo političnih zborovanj, spoznal njihovo mnenje, je pojasnil.

Med delovnimi pogovori bo od trenutnih sodelavcev slišal njihovo pošteno stališče o vseh možnih stvareh, ki je drugačno, kot ga običajno sliši na utečenih politično obarvanih srečanjih. In prav mogoče je, da se bo za podobne obiske odločil tudi v času po predsedniških volitvah, je dejal.

Gre za nove prijeme v slovenski politiki, je dalje ocenil Pahor in dodal, da so ti ob omejenih finančnih sredstvih zamisel njegovih mlajših sodelavcev, hkrati, pa je nadaljeval, je to samo eden izmed štirih projektov, ki bodo tekli čez poletje in zimo.

Napovedal je še poletno noč z Borutom Pahorjem v različnih slovenskih krajih, pogovore ob spremljavi umetnikov in glasbenikov in obuditev nekakšnih delovnih akcij. V Piranu bodo denimo prihodnji teden očistili zidovje ob obali pod cerkvijo.

Pahor je še menil, da velike oglaševalne kampanje pri jesenskih predsedniških ne bodo odločilne. "Ne gre samo za denar, gre za to, da so se časi spremenili in da politična kampanja ni več nagovarjanje ljudi za neke programe. Ob tem je blazno pomembno, da slišite njihove emocije in pogled na stvari," je poudaril.

Dotaknil se je tudi podpore strank pri njegovi kandidaturi in dejal, da je podpora sleherne stranke dobrodošla, še bolj pa je pomembna podpora ljudi. To podporo čuti "in mogoče bo koga presenetilo, ko bo zmagal na volitvah," je še povedal Pahor.

Podjetje Ana, ki ga je danes obiskal Pahor, deluje približno poltretje leto in zaposluje 24 ljudi, pretežno delavk. V glavnem se ukvarja z dodelavo nogavic za kočevski Intersocks.