Comanecijeve za nosilko olimpijske bakle niso izbrali po naključju, pa tudi ne prizorišča, kamor je prenesla plamenico: dvorana bo namreč med igrami prizorišče gimnastičnih tekmovanj, pa tudi košarke (med paraolimpijskimii igrami košarke na vozičkih), tako da je bil na strehi med nosilci bakle še nekdanji košarkar John Amaechi.

Pred legendarno telovadko, ki je na igrah v letih 1976 in 1980 osvojila devet zlatih medalj, pa je bil med nosilci ognja na 64. dnevu njegove poti tudi Fauja Singh, s 101 letom najstarejši nosilec plamenice na njeni poti do olimpijskega stadiona. Prireditelji iger so danes podrli oba starostna rekorda, saj je bil med nosilci tudi najmlajši, 12-letni učenec Chester Chambers. Skupno bo olimpijski ogenj danes v Londonu na 58-kilometrski poti naredil 143 postankov oziroma zamenjav. Med nosilci bo tudi Fabrice Muamba, nogometaš, ki je pred meseci preživel srčni zastoj med tekmo in pozneje popolnoma okreval.

Neuspešni napadalec na baklo že na sodišču

Britanski najstnik, ki je v petek skušal zagrabiti plamenico z olimpijskim ognjem, je po hitrem postopku pristal na sodišču za mladoletne. Varnostniki so v petek s hitrim posredovanjem sicer preprečili 17-letnemu fantu, da bi ustavil kolono z olimpijskim ognjem. Zdaj mu grozi kazen zaradi napada na uradno osebo in kršenja javnega reda in miru.

Zaradi njegove mladosti sodišče ni razkrilo identitete 17-letnika, ki je svoj poskus napada na baklo izvedel v mestu Gravesend, ko je bila plamenica na poti v London. Mladenič je skočil na cesto in skušal tekačici iztrgati plamenico, vendar sta bila varnostnika zelo učinkovita in sta ga pravočasno zagrabila, bakla pa je nato brez težav nadaljevala pot.

Prireditelji letošnjih iger sicer nimajo toliko težav s protestniki, ki bi skušali preprečiti pot bakli, kot so jih imeli pred igrami leta 2008 v Pekingu. Vseeno pa so nekaj podobnega kot v petek že doživeli pred tedni v Coventryju. Takrat sta baklo skušala "ugrabiti" dva komaj desetletna fantiča, ki sta se izmuznila na traso teka s plamenico in že segla po bakli, a so bili spremljevalci po začetnem presenečenju dovolj odločni, da sta ostala brez dragocenega plena.