Pevka Nuša Derenda pravi, da politike ne spremlja v tolikšni meri, da bi se z njo obremenjevala. "Nič jih ne bom pogrešala, pa tudi oddahnila si ne bom. Oni morajo opravljat svoj posel, tako je. Mislim, da kdor se za politiko ne zanima preveč, bolj mirno spi. Tisti, ki jih to bolj zanima, pa so bolj zaskrbljeni," je povedala in nam zaupala še, da je sama ena tistih, ki se s politiko ne obremenjuje preveč.

Aktivist za človekove pravice gejev in lezbijk Mitja Blažič je bil nekoliko bolj kritičen: "Mislim, da si državljanke in državljani zaslužimo oddih od ustvarjanja izrednih razmer, revizije zgodovine, lustracijske histerije, politike divide et impera, demontaže socialne države, orbanizacije slovenskega političnega in družbenega prostora ter ustvarjanja vzdušja sovraštva." Upa, da poslanci zatišja pred jesensko nevihto ne bodo izkoristili zgolj za postavitev protitočne obrambe.

Sindikalista Branimirja Štruklja smo ujeli na kolesu. Bil je kratek in jedrnat: "Mislim, da bo to nujno za preživetje, kar pomeni da bo človek ob odsotnosti politikov spet dobil voljo do življenja."

Za mnenje smo povprašali tudi Sebastjana Jeretiča, lastnika agencije Nevro PR, ki se ukvarja s pripravo političnih kampanj. Pravi, da si bo v tem času tudi sam od vsega odpočil: "Dobro je, da si narod malo odpočije. Prihaja olimpijada, tako da bodo imeli ljudje tudi kaj bolj ležernega za prosti čas. Že jesen bo vroča, ker nas čakajo predsedniške volitve, poleg tega se bo moralo razrešit cel kup aktualnih vprašanj, tako da je en tak polčas vsekakor primeren."

Odkar domače politike ne spremlja več, je življenje igralca Tadeja Toša lepše. "Več se smejim in počutim se bolje. Tako, da vam povem po pravici: popolnoma vseeno mi je, kako dopuste preživljajo od ljudstva izvoljeni."

Režiser Mitja Okorn si s politiko ne beli glave in tudi poleti razmišlja o svojem delu. "Jaz sem itak v drugi državi, tako da se ne ukvarjam kaj preveč s poslanci. Delam, kar delam že stalno. Več ali manj prebiram in pišem scenarije."

"Že od novega leta naprej zelo malo spremljam politiko. Spomnim se, da smo leta 2007 snemali film Gola resnica, potem Vojko pol leta ni spremljal nobenih medijev. Kasneje je ugotovil, da se je v pol leta nabralo za pet minut resnih novic," je dejal Franci Kek in dodal, da je sam zdaj ugotovil nekaj podobnega. Pravi, da parlamentarnih počitnic še opazil ne bo.