Občinstvo je skoraj uro ogrevala predskupina Leeloojamais. Sledil je več kot poluren premor, ki je sprožil kar nekaj negodovanja in žvižgov iz avditorija. Duranduranovce so ti so na oder navsezadnje le priklicali.

Koncert se je začel s pesmijo "Before the Rain" z marca lani izdanega albuma "All You Need Is Now". Poslušalcem so se za zamudo odkupili že z naslednjim komadom "Planet Earth" z debitantske male plošče iz leta 1981. Sledila je skladba "A View to a Kill" iz filma o Jamesu Bondu Od tarče do smrti (1985).

Skupina, ustanovljena leta 1978 v Birminghamu, si je ime nadela po zlobnežu iz znanstveno-fantastičnega filma Barbarella (1968) z Jane Fonda v naslovni vlogi. Pevec Simon Le Bon se je skupini pridružil dve leti kasneje.

Postali so ena najbolj uspešnih skupin 80. let in vodilna zasedba "druge britanske invazije v ZDA", močno podprta z estetiziranimi videospoti na MTV. Duran Duran poleg Spandau Ballet, Human League in še nekaterih skupin veljajo za predstavnike nove romantike, glasbene niše, ki jo je odprl novi val v 70. letih.

V 30-letni karieri so prodali več kot 80 milijonov plošč, se podpisali pod 18 velikih uspešnic v ZDA in 30 najbolj poslušanih skladb v domači Veliki Britaniji.

Le Bon prav nič skoparil s komplimenti Sloveniji

Med koncertom se je pevec Simon Le Bon večkrat spustil med občinstvo in navezal stik s poslušalci iz prvih vrst. Tudi sicer je bil dobro razpoložen, prav nič ni skoparil tudi s komplimenti na račun lepe dežele, v kateri je nastopal.

Preden je zapel skladbo "Ordinary World" z začetka 90. let, je spregovoril o vzdušju, prežetem s strahom, ki vlada v svetu, omenil je tudi težave evroobmočja. Ob tem spoznal, da je bolje, če človek v stiski ni prestrašen in je namesto tega močan, saj le tako lahko pomaga tudi drugim.

Na koncertu je bilo med 17 skladbami moč slišati še uspešnice "Reflex", "Come Undone", "Save a Prayer", "Notorious" in "Hungry Like the Wolf". Koncert je vrhunec dosegel s sklepno pesmijo "Wild Boys" in dodatkom, v katerem so zaigrali "Girls on Film" in "Rio".

Po koncertu so dobro razpoloženi člani zasedbe tudi pridno delili avtograme manjši množici ljudi, ki se je zbrala pri zadnjih vratih Križank. 

Zasedba je v Slovenijo prišla iz Novega Sada, kjer je v četrtek nastopila na festivalu Exit. V ponedeljek sledi koncert v veronski Areni, 27. julija pa bodo duranduranovci kot predstavniki Anglije nastopili v Hyde Parku na otvoritvenem koncertu olimpijskih iger v Londonu.