Skupina The Kooks, ki sodi med trenutno najbolj popularne zasedbe angleškega kitarskega popa, je svoj zadnji, tretji album Junk Of The Heart izdala septembra lani. Na plošči je četverica iz Brightona nanizala tako vedre kot čustvene pa tudi izjemno melodične skladbe, ki črpajo iz širokega razpona vplivov od elektronske glasbe vse do bujnih godalnih kvartetov in hiphopa. Pevec Luke Pritchard je o albumu povedal, da se je način ustvarjanja skupine od začetkov do danes spremenil, "nismo več le bend, ki v prostoru zganja hrup. Precej smo napredovali in res sem ponosen na to, kar smo naredili. Na tej novi plošči so elementi vseh vrst glasbe, ki nam je bila kdaj všeč, še vedno pa vsebuje tudi naše korenine. Junk Of The Heart je povsem drugačen album in upamo, da nihče še ni slišal česa podobnega."

Kot predskupina bo nastopila slovensko-finska naveza The Toronto Drug Bust, ki je od hvaljenega prvenca Enfant Terrible (2010) postala ena najprodornejših in najbolj perspektivnih domačih rock zasedb.

Jutri pa se obeta še nastop britanske skupine The Cult, ki je maja letos izdala svoj deveti album z naslovom Choice of Weapon. Skupina je bila ustanovljena leta 1983 in je v 80. in 90. letih zasedala vrhove lestvic, na turnejah spremljala skupine, kot so Guns'n'Roses in Aerosmith, ter prodala več milijonov albumov. V skoraj tridesetih letih turbulentnega obstoja je skupina zamenjala mnogo članov in zaradi medsebojnih trenj nekajkrat tudi razpadla. Od leta 2006 pa je skupina nespremenjena in jo sestavljajo Ian Astbury (vokal), Billy Duffy (kitara), Chris Wyse (bas) in John Tempesta (bobni).