Letos jim to ni bilo dano, edini resni kandidat je bil Lewis Hamilton, a ekipa McLaren je trenutno v globoki krizi. Zato so se morali zadovoljiti z zmago Avstralca Marka Webbra, drugi je bil Španec Fernando Alonso, tretji pa drugi dirkač Red Bulla Nemec Sebastian Vettel.

Gledalce, ki so bili vsaj v nedeljo suhi, prejšnje dneve pa jih je pošteno namočil dež, je tako s prehitevanjem v zadnjem delu dirke razveselil "bratranec" iz Avstralije Mark Webber. "Skozi celotno dirko nismo popustili niti za trenutek. Vedeli smo, kakšna je Alonsova strategija, zato smo računali, da bo imel v zadnjem delu dirke težave z mehkimi pnevmatikami. In jih je imel, čeprav je bil tudi potem kar hiter. Res sem vesel in ponosen, da mi je ponovno uspelo zmagati v Silverstonu," je povedal Mark Webber, ki je tako drugič v karieri v formuli 1 zmagal na tej stezi.

A njegovo delo bi bilo še veliko težje, če bi se pri Ferrariju odločili za malce drugačno strategijo pri izbiri pnevmatik. Fernando Alonso je bil eden redkih, ki so dirko začeli s tršo različico, za zadnjih 15 krogov pa je moral svojega ferrarija preobuti v mehkejše pnevmatike, kar je bilo očitno preveč: "Mark je bil na koncu veliko hitrejši od mene, nič nisem mogel storiti, saj so bile pnevmatike res že povsem na koncu. A ne glede na to, da nam to pot ni uspelo zmagati, sem zadovoljen, saj se na zadnjih dirkah redno borimo za zmage in za stopničke, to je najbolj pomembno." In res se je trdo delo Ferrarija poplačalo, saj je celo Brazilec Felipe Massa, ki je bil skozi celotno sezono več kot le v senci španskega dirkača, to dirko odpeljal zelo zanesljivo in hitro in jo končal na četrtem mestu.

Uspeh Red Bulla je dopolnil Sebastian Vettel, ki pa je bil v Webbrovi senci: "Celoten konec tedna mi ni najbolje ležal. Start je bil slab, na srečo je bilo nadaljevanje malce boljše. Mark je zasluženo zmagal, a zdaj smo šele tik pred polovico sezone, kaj vse se lahko še zgodi na naslednjih dirkah!"

Solidno so dirko odpeljali pri Lotusu, saj sta do točk prišla tako Kimi Raikkonen (peto mesto) kot Romain Grosjean (šesti), pri čemer se je predvsem slednji zelo nagaral za nove točke.

Poraz pa sta doživela dirkača McLarna. Sicer sta oba prišla do točk, a sta bila oba daleč od tega, da bi odigrala kakšno vidnejšo vlogo na dirki. Očitno je ekipa McLaren v globoki krizi, razvoj dirkalnika je očitno prepočasen v primerjavi z drugimi ekipami. Kar očitno velja tudi za ekipo Mercedes, pri čemer pa je bil to pot med večjimi poraženci Nico Rosberg, ki je dirko končal kot petnajsti: "Prav nič mi ni jasno, zakaj sem bil tako počasen. Resnično upam, da bo na naslednji dirki bolje."

Naslednja dirka bo na sporedu čez 14 dni v Hockenheimu, le teden kasneje pa še v Budimpešti, nato pa si bodo ekipe privoščile mesec dni obveznega počitka.