Brez sprinta so ostali tudi Borut Božič, ki je po padcu pomagal Brajkoviču, Kristijan Koren in Grega Bole. Tretjič na dirki je etapo dobil Peter Sagan (Liquigas), ki je imel v zaključku več moči od zmagovalca prejšnjih dveh etap Nemca Andreja Greipla in Avstralca Matthewa Gossa.

Pogled na traso šeste etape je napovedoval mirno kolesarjenje, neuspešen pobeg in sprint glavnine. Na vsaki drugi dirki bi najbrž bilo tako, a na Touru je očitno vse drugače. Že tako živčne kolesarje je še bolj nestrpne delalo dejstvo, da bodo sledile nekoliko težje etape, tako da je bila današnja ena zadnjih za sprinterje pred krajšim odmorom. In živčnost je imela svoje posledice. Skupinski padci, ki so bili značilnost že v prejšnjih etapah, so si sledili eden za drugim. Praktično ni kolesarja, ki se ni moral zaustaviti, tega so bili rešeni le ubežniki, med katerimi je tokrat najdlje zdržal Američan David Zabriskie.

Medtem ko prvi padci (padel je tudi zmagovalec zadnjih dveh etap Nemec Andre Greipel) niso imeli večjih posledic v boju za skupno razvrstitev, pa je bilo povsem drugače ob padcu v zadnjem delu 205 kilometrov dolge etape od Epernaya do Metza. Po njem nesrečnikom v skupini kljub pomoči sotekmovalcev iz ekip namreč ni uspelo ujeti glavnine, tako da so izgubili kar nekaj dragocenega časa. Med nesrečniki so bili vsi Slovenci, še posebno hudo pa bo pri srcu Brajkoviču, ki mu do konca ni mogel pomagati vedno vdani Božič.

Belokranjcu se želja, da je v prejšnjih etapah porabil ves kredit smole, ni uresničila, spet se napoveduje, da mu največja dirka ni usojena. Potem ko je moral leta delati za druge, potem ko je lani zaradi padca celo odstopil, mu sreče manjka tudi letos, ko naj bi bili končno ustvarjeni vsi pogoji, da napade vsaj prvo deseterico. Za to seveda še ima možnosti, a bo imel zdaj mnogo težje delo. Tako kot Nizozemec Robert Gesink, Španec Alejandro Valverde, Nemec Tony Martin, Italijan Michele Scarponi in Luksemburžan Fränk Schleck, ki so bili prav tako v zaostali skupini, medtem ko je prav vse možnosti za visoko uvrstitev izgubil Kanadčan Ryder Hesjedal. Zmagovalec letošnjega Gira jo je pri padcu tudi skupil, zaostal več kot 13 minut, s tem pa se poslovil od svojih sanj.

Padec 20 kilometrov pred ciljem je zaustavil tudi nekatere sprinterje, med drugimi tudi prvega favorita etape Britanca Marka Cavendisha, ki letos s padci prav tako nima sreče. Za šesto etapo je načrtoval maščevanje Greiplu in Saganu, ki sta dobila po dve etapi, s čimer bi troboj izenačil, a tudi njemu zvezde niso bile naklonjene. Tako sta so o zmagi odločala Nemec in Slovak, slednji je dokazal, da ni odličen le v sprintih nekoliko v klanec, ampak da se znajde tudi na popolni ravnini.

"Včeraj sem imel smolo, danes pa srečo. Včeraj sem padel, danes se mi je izšlo po načrtih. Zalepil sem se za kolo Greipla in taktika se je obrestovala, saj sem ga pravočasno prehitel. Težko napovem, koliko etap bom dobil na letošnji dirki, vsekakor pa bi rad domov odnesel zeleno majico najboljšega po točkah," je po tretji etapni zmagi dejal Sagan.

Zanimivo pa je, da v padec z izjemo Hesjedala ni bil vpleten nihče izmed najboljših desetih v skupnem seštevku, tako da se ta ni spremenil. Rumena majica bo še naprej v lasti Švicarja Fabiana Cancellare, ki je že po prejšnji etapi postal svojevrsten rekorder. Skupno jo je nosil že 28 dni, več od njega so jo imeli na hrbtu le skupni zmagovalci.