Sagan oziroma Terminator, kot so slovaškega kolesarja poimenovali Francozi, je danes vknjižil že drugo zmago na Touru, letos pa jih ima že 15. Slovak je bil v zadnjih 700 metrih, ko se je etapa končala navkreber, močnejši od tekmecev, nekaj od njih se je celo zapletlo v padec le nekaj sto metrov pred ciljem. Sagan se je čez ciljno črto, potem ko se je prepričal, da zasledovalcev ni blizu, peljal z gibi plesalca.

Že po štirih kilometrih današnje preizkušnje je glavnino zapustilo pet kolesarjev, ki so poskusili svojo srečo. Na zadnjih 25 kilometrih pa so morali priznati premoč zasledovalcem. Tudi sprinterji danes niso imeli možnosti, zaključni vzpon jim ni bil pisan na kožo, utrudili pa so jih tudi štirje v zadnjih 16 kilometrih.

Slovenski kolesar Janez Brajkovič se je danes zapletel v nesrečo, etapo pa končal v času glavnine kot 17. Skupina kolesarjev Lampreja in Astane je 106 kilometrov pred ciljem spregledala prometni otok na cestišču in padla. Na srečo skupinski padec po poročanju spletnega portala cyclingnews pri nobenem od vpletenih ni pustil hujših posledic, čeprav so Brajkoviču na pomoč pri saniranju odrgnin morali priskočiti zdravniki.

Brajkovič je skupno na 13. mestu, za vodilnim pa zaostaja 22 sekund. Kristijan Koren (Liquigas) je bil danes 92., skupno je 90., Grega Bole (Lampre) je preizkušnjo končal na 145. mestu, skupno je 157., Borut Božič (Astana) pa je bil 176., skupno pa je 160.

V sredo čaka kolesarje na francoski pentlji četrta etapa od Abbevilla do Rouena v skupni dolžini 214,5 kilometra.