Po prognozah Američanov naj bi bile te srebrnega leska, z njima pa naj bi se okitila metalec kladiva Primož Kozmus in kajakaš Peter Kauzer. Če je verjeti napovedim onkraj luže, se lahko dobrega izida nadejata tudi judoistki Lucija Polavder in Urška Žolnir, ki sicer ne bosta uspeli ubraniti brona oziroma srebra s Pekinga, bosta pa končali na zelo solidnem petem mestu.

V preteklosti sila uspešni dvojni dvojec Čop in Špik naj bi končala kot osma, na vodi pa se bodo izkazali tudi kanuisti. Poleg že omenjenega srebra Kauzerja, Luki Božiču in Sašu Taljatu v dvosedu pripisujejo uvrstitev tik pod stopničkami, mlademu Benjaminu Savšku pa peto mesto. Vasilij Žbogar, dobitnik dveh olimpijskih medalj, ki bo tokrat nastopil v razredu finn, ni med ožjimi kandidati za stopničke.

Eno najštevilčnejših ekip v slovenski olimpijski reprezentanci bodo predstavljali plavalci, saj jih bo v Veliko Britanijo odpotovalo kar enajst. A tam naj ne bi pustili odmevnejšega izida, saj naj bi bila njihova najboljša uvrstitev osmo mesto ženske štafete na 4x200 metrov prosto.

Najuspešnejša država londonskih iger naj bi postala Kitajska, ki ji napovedujejo kar 94 medalj, od tega 34 zlatih, sledili pa naj bi jim Američani z 88, od tega 41 zlatimi. Tretji po številu kolajn bodo menda Rusi (81 kolajn), domačini Britanci pa bodo s 63 kolajnami četrti.

Kot zanimivost velja omeniti tudi naše južne sosede, ki bodo to poletje lahko imeli veliko razlogov za veselje, saj se bodo njihovi športniki po prognozi USA Today v domovino vrnili s kar devetimi medaljami (dve zlati, dve srebrni, pet bronastih).