Najbližje normi za OI je Snežana Rodič v troskoku, ki sicer ima normo B. Ker je normo A v troskoku že izpolnila Marija Šestak, jo mora imeti tudi Rodičeva. Dosežka za nastop na OI morata potrditi še Boštjan Buč na 3000 m zapreke in Nina Kolarič v skoku v daljino. Sabina Veit bo po poškodbi gležnja, ki ji je preprečila nastop na evropskem prvenstvu, skušala doseči normo v teku na 200 m, Matic Osovnikar pa na pol krajši razdalji.

Po polomu večine slovenskih olimpijcev na EP konec prejšnjega tedna v Helsinkih bo zanimivo videti, kako so pripravljeni in če je bil nastop na Finskem zgolj slab dan. Tako je Martina Ratej v sredo v Novem mestu ponovno presegla 60 m v metu kopja, več kot 10 m manj pa je vrgla v kvalifikacijah EP. Po dveh prestopih in diskvalifikacijah na EP na 400 in 400 m ovire bo ponovno na startu Brent Larue, Barbara Špiler pa bo skušala nadgraditi izid iz Finske v metu kladiva. Na startni listi so tudi Tina Šutej (palica), Rožle Prezelj (višina), Matija Kranjc (kopje), Marina Tomić (100 m ovire) in Sonja Roman (1500 m). Ker maratona ni v urniku koprskega DP, ne bosta nastopala Primož Kobe in Žana Jereb, ki nista prijavljena niti za teke na daljše proge, ker se pripravljata na maraton v Londonu.

Koper je lani na novem stadionu že gostil DP. "Lani smo dobili že zelo dobre odzive, zato smo se odločili, da bomo ponovno organizatorji. Na DP smo se temeljito pripravili, med drugim smo letos pripravili že šest pomembnih slovenskih tekmovanj. Imeli bomo 472 startov, okrog 40 pa bo tudi tujih tekmovalcev iz šestih držav," je pojasnil Mitja Butul, predsednik atletskega kluba Koper. Oba dneva se bo tekmovanje začelo ob šesti uri popoldne.