''Res se že kakšen mesec znova vozim v istem mercedesu, vendar le na sovoznikovem sedežu, saj sam nimam vozniškega izpita. Avto je lizinška hiša (S-Leasing iz skupine Sparkasse , op. a.) prodala na dražbi, kjer ga je kupila neka tretja oseba, od nje pa ena od družb v skupini Electa, Electa Naložbe," je Financam pojasnil Damijan Janković.

Janković je mercedesa, sicer kupljenega na lizing s strani njegove Electe, vozil brez vozniškega dovoljenja, a ga je dobila policija. Avto so zasegli, lizinška hiša pa je razdrla pogodbo z Electo. Sodišče je luksuznega mercedesa S-lizingu vrnilo pod izrecnimi zagotovili, da Damijanu Jankoviću avta ne bodo vrnili.

A ker se prek posrednikov očitno da zaobiti taka zagotovila, se je zgodilo prav to. Sredi lanskega novembra je sodišče mercedesa vrnilo S-Leasingu. ''Avto je bil na dražbi in je prišel nazaj k meni povsem po naključju. Očitno zanj ni bilo velikega zanimanja, jaz pa sem ga prek Electe Naložb kupil za 56 tisoč evrov. Menim, da je avto vreden precej več, vendar ga ne bi kupil, če bi bil naprodaj po višji ceni," je dejal Damijan Janković, kot poroča časnik. Janković je zato torej ne le ''dobil nazaj'', temveč ga je dobil tudi nadvse ugodno. Cene vozil iste serije na slovenskem trgu se namreč trenutno gibajo od 67 do 76 tisoč evrov.

Spomnimo, avto je letnik 2007, nov pa s plačanimi vsemi davki po novem stane 220 tisoč evrov. Finance so že pred časom poročale, da je bil Jankovićev mercedes prvič kupljen prek slamnatih podjetij, pri tem pa je bilo utajenih 50 tisoč evrov DDV in davka na motorna vozila. Ker je Janković v tem primeru le kupec v dobri veri, za morebitno utajo ni odgovoren. ''Kaj se je dogajalo prej, nimam pojma,'' je dejal Janković in dodal, da ne ve, kdo je bil lastnik avta pred S-Leasingom.