Včeraj smo poročali, da je v dopoldanskih urah na testiranju moštva Marussia prišlo do nesreče, v kateri se je huje poškodovala testna voznica ekipe Maria de Villota. Španka je iz neznanega razloga med postankom pri mehanikih stopila na plin in se zaletela v tovornjak ekipe, ki je bil parkiran v bližini. V nesreči je doživela hude poškodbe glave, 15 minut pa je bila tudi nezavestna.

Po hitrem posredovanju zdravniške službe so jo spravili k zavesti, nato pa so jo odpeljali v bolnico v Cambridgu, kjer so Španko že operirali.

Iz moštva Marussie so danes sporočili, da je njihova testna voznica v nesreči utrpela težje poškodbe glave, zaradi hudih poškodb desne strani obraza pa je ostala tudi brez desnega očesa.

“Zalo smo hvaležni za zdravstveno oskrbo, ki jo je Maria dobila v bolnici. Tudi njena družina bi se rada zahvalila nevrološki in plastični kirurški ekipi. Žal pa moramo z veliko obžalovanja sporočiti, da je zaradi hudih poškodb Maria izgubila desno oko. Skrb zanjo in za njeno družino v teh težkih trenutkih ostaja naša glavna prioriteta. Vse prosimo za potrpljenje in razumevanje glede poročanja o njenem stanju. Vse nove informacije vam bomo sporočili, ko bo za to primeren čas,“ je danes sporočil šef ekipe Marussia John Booth.