Pred prihajajočo dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu se je moštvo Marussie odpravilo na testiranja v Cambridgeshire. A današnji obisk proge na letališču Duxford se je šokantno končal, še preden se je dobro začel.

Testna voznica De Villota bi danes opravila prvo testiranje za ekipo formule ena, a bo izkušnjo, na katero je dolgo čakala, verjetno želela čim prej pozabiti, saj je doživela hudo nesrečo, po kateri so jo odpeljali v bolnico.

Zaenkrat še ni znano, kaj točno se je zgodilo, saj je bila nesreča dokaj nenavadne narave. Ko je španska voznica odpeljala prvi krog, ki služi za nastavitev vseh instrumentov za nadzor delovanja dirkalnika, se je vrnila v garažo. Ko se je ustavila pri mehanikih in so ti želeli pristopiti k dirkalniku, je De Villota iz neznanega razloga stopila na plin in bolid je silovito speljal in se je zaletel v bližnje parkirano tovorno vozilo moštva.

V trku je bil sprednji del dirkalnika moštva Marussie močno poškodovan, voznica pa naj bi ob nesreči s čelado zadela v del tovornjaka, zaradi česar je bila 15 minut v nezavesti, preden so jo reševalci odpeljali v bližnjo bolnišnico. Ob odhodu naj bi Španka že premikala roke.

Kako resne so poškodbe, še ni znano. Ko bodo zdravniki vedeli več, bo moštvo Marussie o tem obvestilo javnost.