Kokl je zadnja leta tudi direktor Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP). Konec junija so sedež ŠOUP v Kopru na podlagi anonimne prijave preiskali koprski kriminalisti, ki jih je zanimalo poslovanje organizacije. V javnosti so se sicer že dalj časa pojavljali očitki o domnevno negospodarnem ravnanju ŠOUP, Koklu pa so nekateri očitali nezdružljivost obeh vodstvenih funkcij.

Kokl o hišni preiskavi ŠOUP: "Preverjajo očitke, o katerih ste pisali"

"Kot funkcionar politične stranke ne želim in ne smem prenašati svojih osebnih bremen na stranko, čeprav v večini izhajajo prav iz nje," je v odstopni izjavi pojasnil Kokl, ki ostaja član SD. Kot je še zapisal, obžaluje, da mu območne organizacije SD "zaradi nenehnega podtikanja afer in metanja polen pod noge, največkrat od ljudi iz naših vrst", ni uspelo postaviti na temelje socialne demokracije in tovarištva.

Koprski Socialni demokrati bodo po besedah Šuligojeve počitnice izkoristili "tudi za ureditev misli in nov zagon". "Sama iskreno in močno verjamem v ekipo, ki smo jo izvolili pred dobrim mesecem dni na konferenci območnega odbora," je v izjavi za javnost zapisala Šuligojeva.

Predsednik SD Igor Lukšič je ob robu srečanja med vodstvom SD in Državljanske liste dejal, da se je Kokl dobro odločil, saj bo s tem tako sebi kot stranki in vsem vpletenim olajšal možnost, da postopki tečejo normalno. Kot je pojasnil, se sam z njim ni pogovarjal, a da so ga nekateri drugi vprašali po mnenju. Lukšičevo mnenje pa je bilo, da je bila Koklova odločitev prava, saj sam zadeve najbolje pozna.