Kriminalisti s hišno preiskavo na sedežu Študentske organizacije Univerze na Primorskem preverjajo sum gospodarskega kriminala in iščejo dokumentacijo v zvezi z le-tem. Poleg tega so po naših podatkih predsednika ŠOUP tudi pridržali.

Kljub temu, da poteka hišna preiskava, se nam je Sebastjan Kokl oglasil na mobilni telefon. Potrdil je, da kriminaliste zanima dokumentacija v zvezi s poslovanjem in organiziranostjo ŠOUP in da jo bo izročil prostovoljno. "Želijo statut ŠOUP in druge akte. Preverjajo očitke, o katerih ste pisali," je dejal Kokl.

Kokl pravi, da kriminaliste zanima poslovanje ŠOUP od leta 2007, zanikal pa je, da se je s pomočjo položaja kakorkoli okoristil: Trdi tudi, da sam oziroma ŠOUP ni ustanovil nobenega podjetja, preko katerega bi denar študentske organizacije odtekal v zasebne žepe. Kokl je med drugim tudi povedal, da je kriminalistične preiskave vesel, saj bo tako lahko ovrgel očitke, ki se v medijih pojavljajo na njegov račun. Dodal je še, da je kriminalistična preiskava stekla na podlagi anonimne prijave.

Očitke že ves čas vztrajno zanika

Na Sebastjana Kokla namreč že dalj časa letijo očitki o samovoljnem, negospodarnem in celo koruptivnem ravnanju na ŠOUP, o čemer smo v Dnevniku že poročali. Študenti opozarjajo na negospodarno in koruptivno vodenje ŠOUP. S spremembami statutov je onemogočal transparentnost poslovanja v organizacijah, ki jih vodi, na neprijetna novinarska vprašanja pa je nerad odgovarjal. Prav tako iz rok ni želel izročati dokumentacije, ki bi utegnila razkriti kakšne nepravilnosti, ves čas pa je vztrajno zavračal očitke. Kljub temu so policisti že dalj časa prejemali prijave na njegov račun in zbirali dokaze.

Kokl je bil z mesta direktorja ŠOUP sicer že razrešen, ko so mu študentski poslanci očitali negospodarno ravnanje, a je bil na mesto direktorja ponovno imenovan. Na novembrski razpis prek katerega je bil na mesto ponovno imenovan pa so se pojavili očitki, da je bil prikrojen prav Koklu.