Veharjeva je povedala, da ne ve, kaj je pet deklic počelo na strehi, da se je kupola razbila in poudarila, da to ni edini primer zadrževanja na strehi šole. Kljub temu po njenih besedah v okolici šole ne bodo poostrili nadzora, saj morajo nadzor nad svojimi otroki poostriti starši ter biti pozorni na to, kje se otroci zadržujejo.

Dejala je, da je imela deklica, ki je padla skozi kupolo, srečo, da je v telovadnici mreža napeljana pod celim stropom in ne le tam, kjer so pritrjene luči. Kaj so deklice, dve iz osmega in tri iz devetega razreda, počele na strehi šole, bo po njenih besedah ugotavljala policija.

O dogodku so Veharjevo obvestili sosedje, ko je prispela pred šolo, pa so bili tam že gasilci, reševalci in policija. Deklico so po njenih besedah odpeljali na urgenco. "Tudi starši ne morejo verjeti, da se je to zgodilo," je dejala. Po zadnjih podatkih policije deklica ni poškodovana.

Kakšna škoda je nastala pri dogodku, Veharjeva še ne ve. Po njenih besedah bo treba zagotovo zamenjati zaščitno mrežo in kupolo ter ugotoviti, če se je še kaj pokvarilo. Poudarila je, da na strehi nima nihče ničesar iskati, če ni za to pooblaščen. "Če narediš škodo, jo tudi popravi. Starši so odgovorni za otroke," je povedala.

Okolica šole je sicer med poletnimi počitnicami za otroke odprta. "Igrišče je odprto za normalno igranje in ne za razbijanje," je dejala Veharjeva in dodala, da je prav, da imajo otroci med poletjem prostor za igro.

Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da se je pod enim izmed otrok, ki je hodil po strehi šole, v nedeljo vdrlo svetlobno okno. Otrok je padel v notranjost na zaščitno mrežo približno sedem metrov nad tlemi, pri reševanju pa so posredovali gasilci. O dogodku bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo in center za socialno delo, je zapisal tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave Vinko Stojnšek.