Kot smo izvedeli, je Pojbič namreč pred kratkim obiskal Posebno družbo za svetovanje (PDP), ki obvladuje 70-odstotni lastniški delež Palome, in njenemu vodstvu potožil, da družba po njegovi oceni ne posluje dobro. Od lanskega leta, potem ko je spodletela privatizacija, Palomo vodi Darko Bračič, po nekaterih ocenah pa naj bi si Pojbič želel, da bi v vodstvu sladkovrške družbe prišlo do zamenjave.

Pojbič je informacije, da se je mudil na PDP, včeraj potrdil. "Direktorja PDP sem seznanil z informacijami, ki sem jih izvedel kot prebivalec Sladkega Vrha. Gre za podatke, da so se v Palomi za določen čas zaustavili vsi stroji. S takšnimi informacijami pa sem kot poslanec in tudi državljan dolžan obvestiti lastnike podjetja," je dejal Pojbič, ki je kljub temu "ostro zanikal", da bi se kadar koli vmešaval v kadrovska vprašanja, povezana s Palomo. Direktor PDP Matej Golob Matzele Pojbičevega obiska ni želel komentirati, podatek, da so se v Palomi zaradi prevelikih zalog stroji čez velikonočne praznike za nekaj dni zaustavili, pa je lahko že aprila prebral prav v našem časniku.

Pojbičevo takšno ali drugačno zanimanje za Palomo ni novejšega datuma. Pojbič, ki je bil v Palomi krajši čas tudi zaposlen, naj bi se namreč v poslovanje in tudi kadrovanje družbe vpletal že pred leti. Tako naj bi v letu 2005 pripomogel, da je Uroš Krapša postal član Palomine uprave. Preden se je zaposlil v Palomini upravi, Krapša ni imel omembe vrednih izkušenj v gospodarstvu.

Čeprav nam je več virov zatrdilo, da se je v preteklosti pogosto vpletal v poslovanje Palome, je Pojbič takšne informacije označil "kot podtikanja" in zagotovil, da se v delovanje in kadrovanje družbe ni nikoli vmešaval. "Kadrovati tudi nisem mogel, saj so kadrovske odločitve v pristojnosti nadzornega sveta," je dejal Pojbič. Je pa priznal, da je za Krapšo "rekel dobro besedo, saj prihaja iz istega kraja, pozna ga iz otroštva, skupaj pa smo igrali tudi nogomet".

sebastjan.morozov@dnevnik.si