"Gre za del premoženja, ki ga je treba prodati, hkrati pa je to del reševanja problemov družbe Aerodrom Maribor," je v zvezi s prodajo terjatev do družbe Aerodrom Maribor pojasnil Kastivnik. Z načrtovano prodajo se po njegovih besedah strinjata tako sodišče kot upniški odbor.

Glede nadaljnje prodaje same družbe Aerodrom Maribor, ki jo je na zadnji dražbi januarja letos neuspešno prodajal, pa je dejal, da čaka na sklep sodišča in da interes za nakup družbe obstaja.

Za 16. julij je napovedana tudi prva dražba Preventovih nepremičnin na območju mariborskih Koroških vrat in v Spodnjih Hočah. Izklicna cena za nepremičnine, ki se sicer prodajajo ločeno v treh sklopih, znaša skupno 3,6 milijona evrov, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve.

Že tretjič pa bo stečajni upravitelj Prevent Globala Kastivnik na dražbi 13. julija skušal prodati 78,89-odstotni delež v podjetju Prevent TRO, in sicer po izklicni ceni 1,15 milijona evrov. Doslej sta bili kljub "določenemu interesu" neuspešni že dve dražbi. Na prvi 21. decembra lani je stečajni upravitelj delež v prevaljskem podjetju prodajal po izklicni ceni 1,85 milijona evrov, na drugi 8. maja letos pa po izklicni ceni 1,35 milijona evrov.