Prvi letalec v konkurenci se je v zrak, s trideset metrov dolge in šest metrov visoke zaletne ploščadi, pognal ob 16. uri, sledili pa so mu še vsi ostali. Nekaj čez šesto popoldan bodo znani končni rezultati. Zmagal bo tisti, ki bo zbral največ točk žirije, ta pa bo poleg kreativnosti ocenjevala tudi celosten nastop ekipe. Dolžina poleta bo seveda prinesla še tretjo oceno, a najdaljši polet ne bo nujno odločil najboljšega. Tudi zato je Red Bull Flugtag tako zanimivo tekmovanje.

Red Bull Flugtag lahko v živo spremljate na uradni spletni strani organizatorja.

V žiriji, ki bo na kontrolnem stolpu odločala o zmagovlacih sedijo Tina Marinšek, Maša Jeraj, Filip Flisar in Peter Podlunšek. Glasbenica, nadzornica zračnega prometa, brkati smučar in akrobatski pilot bodo postali sklepčni v soboto, ko bodo v ekipo dobili še petega sodelavca.

Kakšne so nagrade? Leteče, seveda!

Zmagovalna ekipa bo imela na izbiro dve opciji: letalsko izobraževanje in pridobitev licence za zasebnega pilota za tistega, ki bo pilotiral napravo, ali pa obisk legendarnega Hangarja 7 na Salzburškem letališču ter polet z bombnikom B-25 Mitchell za celotno ekipo. Drugouvrščeni bodo vsi po vrsti lahko organizirano skočili s padalom, tretji pa bodo poleteli v tandemih z jadralno izvedbo. Za najdaljši let tekmovanja bo nagrada polet z akrobatskim letalom, ki ga pilotira Peter Podlunšek, tisti z najbolj kreativnim nastopom na zaletni ploščadi, pa bodo poleteli z balonom. Tudi vsi letalci od 4. do 10. mesta bodo prejeli nagrado - toliko pločevink Red Bulla, kolikor decimetrov bodo poleteli.