V sezoni 2012/13 je v HDD Olimpija nekaj novosti. Moštvo je prevzel finski trener Heikki Mälkiä, v Ljubljano pa prihajata tudi branilec 24-letni Scott Freeman in prav tako 24-letni napadalec Andrew Thomas, katerima se bo pridružil tudi Kanadčan Ferguson.

Kot je sporočilo vodstvo zmajev, robustnega 29-letnega univerzalnega napadalca Fergusona odlikuje borbena in čvrsta igra. Kanadčan je večino kariere preživel v nižjih severnoameriških hokejskih ligah AHL in ECHL. Pred sezono 2005/06 je bil povabljen na trening kamp moštva elitne lige NHL Anahaim Ducks. Za ekipo novincev račk je zaigral na pripravljenem turnirju, kjer je dosegel zadetek in koncu osvojil prvo mesto. Sezono je nato preigral v podružnični ekipi račk, Portland Pirates v ligi AHL. Pred sezono 2008/09 je podpisal pogodbo z ekipo lige NHL Phoenix Coyotes, ki so ga poslali v svoje podružnično AHL moštvo San Antonio Rampage. Pred lansko sezono se je odločil za selitev v Evropo. Okrepil je danskega prvoligaša Esbjerg in bil z 51 točkami na 40. tekmah rednega dela drugi najboljši strelec danskega prvenstva.

Zeleno-beli dres pa bo še naprej nosil Miha Verlič. Dvajsetletni Mariborčan je z Olimpijo podpisal novo, triletno pogodbo. Napadalec, visok 194 cm, je k zmajem prišel pred lansko sezono in navdušil navijače s svojo borbenostjo. V ligi Ebel je za zmaje odigral 46 tekem, na katerih je dosegel tri gole in podaje. K vrnitvi naslova državnega prvaka pod Rožnik pa je, ob zaključku sezone, prispeval še gol in tri podaje.

Jutri naj bi postalo znano tudi ime novega vratarja Olimpije.