Pete tekme velikega finala NHL tekmeca nista pričela prav nič sramežljivo, saj so bili gledalci lahko priča izjemno dinamičnemu začetku. Da so kralji v letošnji končnici pravi mojstri gostovanj, so dokazali že v uvodnih minutah, ko jim je že po vsega treh minutah uspelo ugnati Martina Brodeurja, a je gol Williamsu preprečila vratnica.

Hokejisti Los Angelesa so bili boljši tekmec v prvih desetih minutah, v nadaljevanju pa je pobuda na ledu pripadla domačim hokejistom. Slednjim je v 13. minuti prvič uspelo na noge spraviti Prudential Center v Newarku, potem ko je ob igralcu več na ledu – pri Los Angelesu je bil izključen Mitchell – zadel kapetan Zach Parise. Ta je izkoristil veliko napako v letošnji sezoni izjemno zanesljivega Jonathana Quicka, ki je po izletu iz gola nespretno odbil plošček.

Gostje so na vodstvo vragov uspeli odgovoriti v drugi tretjini. V 24. minuti se je z odlično podajo izkazal Matt Green, ki je našel Justina Williamsa, ta pa je prodrl proti sredini napadalne tretjine in z mojstrskim strelom v zgornji desni kot poskrbel za izenačenje. Kralji bi lahko že minuto kasneje prvič povedli na srečanju, a se 40-letni Brodeur Jarretu Stollu ni pustil premagati.

Neučinkovitost kraljev v napadu je v 30. minuti kaznoval Bryce Salvador, ki je ustrelil z razdalje, plošček pa se je odbil od osmoljenca Vojnova in končal za hrbtom Quicka. Los Angeles je odgovoril že dve minuti kasneje, a je bil gol Stolla ob igralcu več na ledu zaradi visoke palice razveljavljen.

Kopitar in soigralci so zadnjo tretjino začeli po vzoru prejšnjih dveh, že po nekaj minutah pa je bilo razmerje v strelih 6:0 v njihovo korist. Pri tem pa jim je hrbet obrnila tudi sreča, saj so še drugič na srečanju, na gol je ustrelil Alec Martinez, zadeli vratnico. Kralji so uspeli znova zapretiti šele v zadnjih dveh minutah tekme, vendar do tako želenega zadetka, s katerim bi poskrbeli še za tretji podaljšek v finalni seriji, niso prišli.

Izid v zmagah je sedaj 3:2 za kralje, šesta tekma pa bo odigrana v noči na torek v Los Angelesu.