Hribar Milič je povedal, da trgovci v središču Ljubljane opozarjajo tudi na zelo drago nadurno delo oziroma visoke dajatve, ki jih plačujejo, če imajo trgovino odprto na primer v soboto popoldan in zvečer ali v nedeljo. Po njegovih besedah se zato skušajo dogovoriti, da bi za male podjetnike veljali drugačni pogoji, da bi jim s tem olajšali poslovanje.

Trgovce je na srečanju, ki ga je organiziralo Združenje trgovcev mesta Ljubljana pod okriljem Podjetniško trgovske zbornice (PTZ) pri GZS, pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Trgovcem je predlagal, da bi pred svojimi lokali postavili stojnice s svojo ponudbo in tako privabili več kupcev, dodal pa je še, da se dogovarjajo za enodnevno prireditev, v okviru katere bi imeli trgovci trgovine odprte do polnoči.

Po mnenju nekaterih trgovcev bi v Ljubljani potrebovali mestnega menedžerja, ki bi povezoval turistično ponudbo in trgovce. Direktorica PTZ Vida Kožar je povedala, da bi mestni menedžer v okviru mestnega marketinga skrbel za trgovine na drobno, opozarjal na prazne prostore ter povezoval kulturne in turistične dogodke ter ljubljansko občino s trgovci. Mesto menedžerja je po njenih besedah predvideno v okviru javnega zavoda Turizem Ljubljana, predlagani letni osnovni proračun pa bi znašal med 100.000 in 140.000 evri.

Direktorica javnega zavoda Turizem Ljubljana Barbara Vajda pa je glede ureditve taksi službe povedala, da pristojnost za regulacijo ni na strani mesta. "Resno razmišljamo, da bi imel Ljubljanski potniški promet svojo taksi službo, da bi imeli taksisti tudi določena znanja o turizmu," je pojasnila. Na pobudo, da bi pri promociji trgovin v središču lahko sodelovali tudi turistični vodiči, pa je odgovorila, da delujejo v javnem interesu, zato tega ne smejo početi.