Na Centralni plaži v Portorožu po navedbah upravljavca, družbe Okolje Piran, razen ureditve kakšne manjše potke ni predvidenih večjih gradbenih in obnovitvenih posegov. Plaža je bila sicer temeljito prenovljena pred dvema letoma. Novost bodo razni zabavni in animacijski programi za otroke. Spremembe se obetajo na plažah v mestu Piran in Seči, vendar je obnova trenutno še v fazi priprave izhodišč za nadaljnje delo, pojasnjujejo iz Okolja Piran.

Več animacij in športa

Obogatitve vsebin in ponudbe bosta letos deležni tudi kopališči v Bernardinu, kopališče pred Grand Hotelom Metropol, kopališče Salinera v Strunjanu in kopališče v Simonovem zalivu, s katerimi upravljajo Hoteli Bernardin. Več bo animacije za goste v otroških klubih, obiskovalce plaž bo pričakala bogatejša ponudba športnih aktivnosti na plaži in več večernega zabavnega programa, so našteli v Hotelih Bernardin. Novost predstavlja tudi poletni Spa program, v okviru katerega bodo ponujali različne nege in masaže v Grand hotelu Bernardin v neposredni bližini plaže in na odprtem v San Simonu v Izoli.

Portoroško plažo Meduza, s katero upravlja hotelska veriga LifeClass, so letos razširili za dodatnih 80 mest. Kar se ponudbe tiče, so po navedbah odgovornega za stike z javnostmi v LifeClass Janeza Jagra še nadgradili ekskluzivni program z masažnimi paviljoni, ponujajo pa tudi program z igrami in zabavo za otroke. Vstopnina je za goste Grand Hotela Portorož vključena v ceno bivanja v hotelu, ostali obiskovalci plaže bodo letos za dnevno karto odšteli 35 evrov.

Več zelenja

Na kopališču Term Krka v Strunjanu večjih sprememb od lani ne bo. Kot so pojasnili iz Term Krke, so v zadnjih dveh letih dele plaže pred hotelom Talaso Strunjan ozelenili, posadili grmovnice, uredili razsvetljavo in lesene podeste za počitek in sončenje ter tlakovali dostopne poti in začetni del glavnega pomola. Vstopnina, ki jo je v obliki konzumacije mogoče izkoristiti pri ponudbi poletnega menija v restavraciji Hotela Laguna, znaša 2,50 evra, za otroke do sedmega leta je vstop prost.

Večjih novosti ne bo niti na izolskih kopališčih. Brezplačne plaže po navedbah izolskega župana Igorja Kolenca tako ostajajo brezplačne, so pa na območju Pod belvederjem našli najemnika, ki bo na tamkajšnji plaži nudil dodatno ponudbo z začasnim gostinskim objektom in ležalniki.

Glede gostinskega objekta ob plaži na Svetilniku pa Kolenc tudi po treh neuspelih razpisih ni vrgel puške v koruzo in upa, da bodo tudi zanj našli neko umestitev še do poletja. Prav v teh dneh sicer delavci komunale urejajo območje parka ob Svetilniku.

Ponekod tudi novi gostinski lokali

Na dokončno ureditev čaka tudi hotelska plaža Hotela Delfin v neposredni bližini izolske marine. Po besedah direktorja Delfina Branka Simonoviča jim kljub trudu nikakor ne uspe pridobiti vseh dovoljenj ter urediti pomol in dostopov v morje ter postaviti opazovalni stolp. Kljub vsemu načrtujejo, da bi plažo uspeli dokončno urediti prihodnje leto.

Koprski kopališči v Žusterni in Kopru bosta sezono po navedbah predstavnikov za stike z javnostmi iz mestne občine Koper dočakali brez večjih sprememb, opravljena bodo le redna vzdrževalna dela.

Na kopališču avtokampa Adria Ankaran v Ankaranu so temeljito prenovili gostinski lokal, ki se po novem imenuje Adria Lounge bar. Novost na plaži bodo vodni športi, vstopnine pa tudi letos ne bo, je pojasnil upravljavec kopališča, družba Adria Ankaran Turistično podjetje.

Z okoljskim znakom modro zastavo za trajnostno upravljanje kopališč se letos ponaša šest kopališč na Obali. Modre zastave bodo letos tako visele na centralni plaži v Portorožu, plaži Meduza, kopališčih Term Krka in Salinera v Strunjanu, kopališču v Simonovem zalivu v Izoli in kopališču Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Slovenije na Debelem Rtiču.