Po poročanju portala zurnal24 bodo mobilne telefone dobili skorajda vsi, ki v državni upravi karkoli pomenijo, torej vse od uslužbencev v kabinetu predsednika republike pa vse do nekaterih, zaposlenih na ministrstvih, kakor tudi številni uradniki na upravnih enotah po državi.

893 bi jih imelo blackberryje

Kot smo že omenili, bodo največ aparatov, 2758, potrebovali le za telefoniranje in pošiljanje sporočil, nekateri pa so vendarle zaželeli telefone iz srednjega in visokega poslovnega razreda. Tako naj bi država naročila 3400 takšnih telefonov, 893 uporabnikov pa si rado imelo pametne telefone blackberry. Po poročanju portala tako država namerava skleniti 10495 naročniških razmerij.

Na agenciji za javno naročanje (AJN) bi morali ponudbe odpirati v četrtek, a so se pri Debitelu pritožili in vložili zahtevo za revizijo postopka. Revizijo zahtevajo, ker menijo, da so razpisni pogoji favorizirali enega od ponudnikov, obenem pa ne prinašajo ustreznih učinkov za naročnika.

Zahtevek za revizijo

V prvi vrsti naj bi bila najbolj moteča izločitvena merila, saj država zahteva, da imajo ponudniki sklenjeni vsaj dve pogodbi za storitve mobilne telefonije, od katerih je vsaka sklenjena za vsaj 800 uporabnikov.

Z AJN so sporočili, da so izvajanje postopka oddaje javnega naročila zadržali, dokler naročnik oziroma državna revizijska komisija ne odločita o zahtevku za revizijo.

Sicer pa se za podpis pogodbe poteguje Mobitel, ki je z državo že sodeloval, a je tudi Simobil pripravil konkurenčno pogodbo.