Na drugo mesto se je uvrstila Rusija, na tretje pa Srbija. Med prvih deset se je uspelo uvrstiti še Albaniji, Azerbajdžanu, Turčiji, Estoniji, Italiji, Nemčiji in Španiji.

Letošnja Evrovizija je prinesla malo več poskočnih pop pesmi in malo manj balad, čeprav so tudi te na noge spravile ljudi v dvorani. Zmago so spletne stavnice že od samega začetka pripisovale Švedski. Podeljevanje točk s strani evropskih držav je potekalo po že ustaljenem ritmu, čeprav je prijetno presenetila predstavnica Albanije, ki je kljub zelo zahtevni pesmi prejela kar zajetno število točk - in dva aplavza že med samim nastopom.

Predstavnici Sloveniji Evi Boto se v finale ni uspelo uvrstiti, v drugem predizboru je pristala na predzadnjem, sedemnajstem mestu. Kljub temu so ji mnogi sporočili, da so izredno ponosni nanjo. Finale je, malo bolj spočita, spremljala iz hotela.

Spektakel v Azerbajdžanu je po organizaciji in poteku tekmovanja dosegel 12 točk, kljub temu da ga je spremljalo vrsto kontroverznosti, spornih odločitev oblasti in protestov pred kristalno palačo. Azerbajdžan je za promocijo države storil deset korakov naprej in poskrbel za razkošnost na najvišji stopnji, zato naslednjo organizatorko glasbenega tekmovanja čaka kar zahtevno delo.