Speedo je plavalca že prihodnji teden povabil na razgovor, da podjetje oceni, kako se plavalcu lahko oddolži za nastalo škodo. Hiter in profesionalen odziv so že pozdravili tudi pri Plavalni zvezi Slovenije in plavalnem klubu Fužinar z Raven na Koroškem.

Markič in Dugonjić kandidata za zlato na 50 prsno

Slovenska plavalca Matjaž Markič (27,43) in Damir Dugonjić (27,60) sta zmagala vsak v enem od polfinalov na 50 m prsno na evropskem plavalnem prvenstvu v Debrecenu ter dosegla tudi najboljša polfinalna izida, s čimer ima Slovenija za nedeljski finale kar dva kandidata za zlato medaljo.

Slovenska plavalca imata tudi prva dosežka dneva. Zjutraj je bil najhitrejši Dugonjić s 27,36, polpoldan Markič, med tekmeci pa je bil z jutranjim dosežkom 27,56 najboljši Italijan Fabio Scozzoli, popoldan pa njegov rojak Mattia Pesce.

Kot prva je med Slovenci v polfinalu nastopila olimpijska podprvakinja Isakovićeva in se s s petim dosežkom 1:59,55 prebila v boje za medalje. Še enkrat več je vlogo prve favoritinje potrdila zmagovalka z iger v Pekingu 2008 in svetovna rekorderka Italijanka Federica Pelegrini, ki je edina prebila mejo 1:58 minute. Drugo Italijanko Alice Mizzau, Patricio Ortego Castro, Nemko Silke Lippok in Isakovićevo pa je ločila vsega sekunda.

V polfinalu "za infarkt" pa se je sreča tokrat nasmehnila Petru Mankoču, ki se je z 52,65 prav kot osmi uvrstil v finale. Razred zase sta bila Madžar Laszlo Cseh (51,95) in rahlo oboleli Srb Milorad Čavić (52,08), v nadaljevanju pa se obeta hud boj za bron, saj so tretjega Srba Ivana Lendjerja in Mankoča ločile vsega tri desetinke.

V finalnih disciplinah večera se je Italijan Filippo Magnini na paradni razdalji na 100 prosto po dobri drugi polovici tekme veselil zmage nad francoskim svetovnim rekorderjem Alainom Bernardom. V prvi disciplini dneva na 800 prosto je Madžarski že sedmo zlato medaljo zagotovil Gergo Kis, na 200 prsno je zmagala Norvežanka Sara Nordenstam, da bo slavje v tej skandinavski državi dvojno, pa je na 100 delfin poskrbela Ingvild Snildal na 100