"Sem v šoku. Ne morem verjeti, da smo si priplavale kolajno. Ponosna sem na vse, da so se res tako potrudile. Dala sem svoj trenutni maksimum, izid še ni tako kakovosten, kot sem si ga želela, a to je ekipno delo. Vsak športnik, ki trdo dela, si zasluži tudi srečo, ki je bila tokrat na naši strani," je povedala Sara Isaković. "Pričakovala sem, da mi bo Madžarka ušla malo naprej. Ko sem videla, da jo celo malo lovim, sem še bolj pospešila, in sreča je bila enkrat za spremembo na naši strani," je svoj nastop opisala Anja Klinar. "Ne vem, ali bi si lahko pripravila lepše darilo za 18. rojstni dan. Ne vem, kaj naj rečem. Pazila sem na to, da plavam, kot znam, da se nisem preveč zagnala in da mi je ostala moč za drugih 100 metrov," je bila vzhičena Urša Bežan. "Sploh ne vem, kaj sem mislila, ko sem plavala. Samo borila sem se. Videla sem, da se mi je Nemka približala na 50 metrih, a sem si rekla, da je ne bom spustila naprej. Tudi zadnji obrat je naredila dosti bolje od mene, a samo sanjala sem, da jo premagam, in uspelo nam je," je zadnjo predajo opisala Mojca Sagmeister.

"Od pekla do raja. Pri Dugonjiću smo imeli smolo, tokrat pa toliko večjo srečo. Kolajna v štafeti pomeni še več, bila je prigarana. Borile so se do konca, vedele so, da je v igri nastop na olimpijskih igrah in dobile so še kolajno," je dodal slovenski selektor Roni Pikec.

Sedemnajstletna Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde je z osebnim rekordom 2:29,86 osvojila 11. mesto na 200 prsno, 16-letna Neža Marčun je prav tako dosegla osebni rekord 2:30,99 in bila 14. Peter Mankoč je za seznanjanje z bazenom in novimi kopalkami nastopil na 100 metrov prosto ter bil 29. z dosežkom 50,36.