Poleg Coultharda je gost osrednjega predavanja konference tudi motivator Mark Gallagher, ki je dejal, da je skrivnost uspehov v formuli 1 ravno tehnologija, ki se odvija predvsem v ozadju in dirkalnih ekipah. "Slovenija je resnično lepa lokacija, morda bi mogli speljati dirko formule 1 tukaj ob plaži, zelo nas spominja na Monte Carlo," je povedal Gallagher.

Direktorica Microsoft Slovenija Biljana Weber je gosta predstavila s komentarjem: "Verjamemo, da se lahko s pogledom v zakulisje tega športa marsikaj naučimo, zato smo v goste povabili Coultharda in Gallagherja, ki nam bosta predstavila njuno formulo uspeha."

Na letošnji NT konferenci pričakujejo približno 1800 obiskovalcev, v okviru štiridnevne konference bo na voljo 141 predavanj, 20 delavnic in sedem celodnevnih seminarjev. Skupno bo nastopilo 120 domačih in tujih predavateljev. Microsoft napoveduje predstavitev vrsto novih različic večine izdelkov, ki naj bi ugledale luč sveta v roku 12 do 16 mesecev. Med novostmi, ki bodo predstavljene na letošnji konferenci so zlasti prihajajoči operacijski sistem Windows 8 in Windows server 8, platforma Windows Azure in razvojno okolje Visual Studio 11.