Z miniministrstva za umetnost, ki je bilo "ustanovljeno" na pobudo Inštituta za raziskovanje inovativnih umetnosti (IRIU), so k sodelovanju pri projektu pozvali 9. maja z izdajo tako imenovane kulturne dovolilnice. V njem je pisalo: "Kultura ni stvar obdobij in vlad, je stvar srca!"

Kolektivna dovolilnica je bila izdana z namenom, da bi "na podlagi izrednih razmer in ogroženega srčnega delovanja države" vsi prebivalci Slovenije lahko s sodelovanjem pri projektu izrazili svoje nestrinjanje z razmerami v slovenski kulturi. V dovolilnici piše še: "Imamo dovoljenje, da smo kulturni in da dovolilnico za kulturo širimo dalje! Dovolilnica je izdana na podlagi standarda kulturnega minimuma in zagotavljanja normalnega srčnega utripa."

Program nastopajočih bo javno dostopen. V sklopu projekta bodo zbirali tudi prostovoljne prispevke za sredstva, ki jih bodo na miniministrstvu za umetnost (respublika) v celoti namenili za izvedbo najboljših umetniških del, izbranih na razpisih miniministrstva, ki so jih objavili aprila, so še sporočili z inštituta IRIU.