Na inšpektoratu so se odločili, da RTV Slovenija in generalnemu direktorju RTV Filliju izrečejo zgolj opomin zato, ker so ugotovili, "da je bil prekršek storjen v takih okoliščinah, ki niso omogočale takojšnjega ukrepanja".

Na RTV Slovenija so zapisali, da so gostitelje podelitve že pred oddajo opozarjali, da v oddaji ne smejo izvajati dejanja referendumske kampanje, vezane na družinski zakonik, česar pa avtorji in izvajalci niso upoštevali. "Ker smo oddajo prenašali v živo, RTV Slovenija ni imela instrumentov, s katerimi bi lahko preprečila izvajanja, ki niso bila skladna s scenarijem, dogovorom in pravili RTV Slovenija," so sporočili iz službe za odnose z javnostjo RTV Slovenija.

Kot še piše v sporočilu za javnost, je zgolj k izreku opomina pripomogla tudi "pravilna odločitev vodstva RTV Slovenija", da posnetka prireditve ne bo predvajala v okviru ponovitev oddaj, do njega pa je bilo ponovno mogoče dostopati prek avdio/video arhiva na spletni strani RTV šele po končani referendumski kampanji.

Na RTV Slovenija so se od vsebine prireditve, ki je bila v živo predvajana 17. marca letos na 1. programu Televizije Slovenija, distancirali že v izjavi za javnost z dne 18. marca. V njej so zapisali, da je bila oddaja "neprimerno izrabljena za politično opredeljevanje in agitacijo".