Islamski skrajneži so v javni kritiki dejali, da sugestivna narava pevkinega šova lahko resno ogrozi moralne vrednote indonezijske družbe. Nekateri so celo napovedali, da ji bodo fizično preprečili izstop iz letala. Proti njenemu nastopu v Džakarti so se izrekli tudi politiki in verski voditelji, je poročala ameriška tiskovna agencija AP.

Zaradi strahu, da ne bi uspela zagotoviti zadostne stopnje varnosti, je lokalna policija priporočila odpoved koncerta, njihovi želji pa so v torek pritrdili tudi na državni ravni.

Koncert v Džakarti je bil napovedan kot največji šov v sklopu pevkine azijske turneje. Njeni oboževalci so pokupili vseh 52.000 vstopnic, ki so bile na voljo za koncert na tamkajšnjem stadionu Gelora Bung Karno. Kar polovica vseh vstopnic je pošla v prvih dveh urah od začetka prodaje.

Lady Gaga se je na azijsko turnejo podala konec aprila, številni koncertni datumi pa so bili razprodani. Na težave z oblastmi je naletela že na uvodnem koncertu v južnokorejskem Seulu, saj so konservativci dosegli, da ga lahko obiščejo zgolj oboževalci, starejši od 18 let.