Skupina Fronta branilcev islama (FPI) je sporočila, da bodo mobilizirali 30.000 ljudi, ki bodo protestirali proti koncertu Lady Gaga, ki bi morala v Džakarti nastopiti 3. junija. Dejali so tudi, da bodo pevko prestregli že na letališču, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Preprečili ji bomo, da bi vstopila v našo domovino. Bolje, da si ne upa širiti svoje satanistične vere v tej državi. Njen slog je vulgaren, njena nedostojna oblačila pa bodo uničila občutek za moralo naših otrok. Zelo je nevarna," je sporočil vodja FPI v Džakarti Salim Alatas.

Skupina FPI je sicer znana po tem, da svojih groženj največkrat ne uresniči. Tokrat pa se bodo morali soočiti z okoli 40.000 oboževalci Lady Gaga, ki se bodo udeležili razprodanega koncerta v Džakarti. Ti so preko socialnega omrežja Twitter že izrazili svojo odločenost, da se bodo udeležili nastopa svoje vzornice.

Male pošasti, kakor se imenujejo oboževalci Lady Gaga, so zapisali, da so pripravljeni na boj, pripadnike FPI pa so obtožili, da ne vejo, kaj je to umetnost.

Indonezija ima sicer okoli 240 milijonov prebivalcev, od katerih se jih 90 odstotkov izreka za muslimane.

Ameriška pop diva Lady Gaga je zgražanja in proteste sprožila tudi v nekaterih drugih azijskih državah, kjer trenutno poteka njena turneja z naslovom "Born This Way Ball". Ta se je začela minuli mesec v Seulu, kjer se je pred koncertno dvorano zbrala manjša skupina krščanskih protestnikov, ki so nosili transparente "Lady Gaga, pojdi domov!" in "Spolna čistost, devištvo, zvestoba".

Na Filipinih je neka mladinska organizacija ljudi pozvala, naj se ne udeležijo pevkinega koncerta, ki bo 21. maja. Trdijo, da Lady Gaga predstavlja grožnjo moralnim vrednotam v tej azijski državi z največjim številom kristjanov.