Če držijo naše informacije, da je Dars marca lani ustanovljenemu podjetju Triniti PR na mesec plačeval okrog 4000 evrov, dodatnih 24.030 evrov (brez DDV) pa je bila vredna pogodba, ki je Bračku zagotavljala svetovanje nekdanjemu generalnemu direktorju Pošte Slovenije Alešu Haucu (to je uradno podpisalo Bračkovo nekdanje podjetje BT Media), smo že povsem blizu 71.000 evrom čistih prihodkov od prodaje, kolikor jih je Triniti PR beležil v celotnem letu 2011. Veliko večino tega je Bračko porabil za stroške storitev, bržčas za honorarje, pod črto pa je podjetje ustvarilo dobrih sedem tisoč evrov čistega dobička.

Katerim podjetjem vse še svetuje, Bračko včeraj "zaradi narave odnosa z naročniki" ni želel razkriti. Je pa ostro zavrnil navedbe v pismu, ki je zaokrožilo v javnosti in v katerem avtor Bračka med drugim povezuje z banko Hypo (prepričevanje vlade, da bi NPU ostal v Dimičevi ulici), NKBM, kamor je odšel Hauc, Vitomo PR in tudi Dravskimi elektrarnami (DEM). V slednjih dveh so nam sicer včeraj zanikali, da bi poslovno sodelovali z Bračkom ali njegovim podjetjem. V Hypu in NKBM medtem morebitnega sodelovanja v skladu z zakonom o bančništvu niso mogli ne potrditi ne zanikati.

Kot je znano, je minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač zaradi sodelovanja z Bračkom pozval nadzornike Darsa, naj razrešijo Duhovnikovo, vendar so se ti odločili, da bodo zadevo še preverili in glede sodelovanja pridobili ustrezno pravno mnenje.

tomaz.modic@dnevnik.si