Osebju Williamsa je s pomočjo ostalih moštev hitro uspelo ukrotiti ognjene zublje, ki so se razplamteli, potem ko je iskra iz baterije sistema KERS vžgala bencinske hlape. V zdravstvenem centru na dirkališču so oskrbeli 31 ljudi, med katerimi so bili Caterhamovi in Williamsovi mehaniki. Kot je sporočila katalonska regionalna vlada, so morali zaradi resnih opeklin s helikopterjem v bolnišnico v Barcelono premestiti  eno osebo.

Pri mednarodni avtomobilistični zvezi (FIA) so že obljubili, da bodo dogodek temeljito raziskali. "Ogenj je bil hitro ukročen, FIA pa z lokalnimi oblastmi tesno sodeluje pri preiskavi incidenta,“ so zapisali pri FII, medtem ko so se pri Williamsu že zahvalili vsem, ki so pomagali pri gašenju požara.

Ne glede na to, da je bil požar hitro pogašen, pa so se nekateri obregnili ob počasno posredovanje gasilskega osebja na progi. "Ni usposabljanja in ustreznih procedur. Usposabljanje ljudi ob progi moramo jemati z največjo resnostjo. Še zdaleč nisem navdušen,“ pa s kritikami ni skoparl šef moštva Force India Bob Fearnley.