Že po kvalifikacijah se je pripravljalo presenečenje, saj so odgovorni sicer najhitrejšega Lewisa Hamiltona diskvalificirali, ker je v tako imenovanem "in krogu" ustavil svoj dirkalnik, da bi imel v njem še dovolj bencina za tehnično kontrolo. To pa je proti pravilom, zato je moral Anglež dirko začeti z zadnjega startnega mesta, prvo pa je podedoval Pastor Maldonado. In vsem je bilo jasno, da ne bo imel lahke naloge, saj je ob njem dirko začel premeteni Fernando Alonso. Španec je izkušnje tudi dobro unovčil, saj je bolje startal in potem vodil prvo polovico dirke, a kljub temu je bilo kmalu jasno, da je Maldonado veliko hitrejši, kot so mnogi pričakovali. In ko je po postanku prevzel vodstvo, ga niti Alonsovi napadi niso vrgli iz tira. "To je poseben dan v moji karieri. Prva zmaga, prve stopničke, neverjetno. Dolgo je že tega, odkar je ekipa Williams nazadnje zmagala, a ta zmaga je tudi del trdega dela in prestrukturiranja ekipe. V zadnjih krogih sem imel vse pod nadzorom, nisem smel voziti na zgornji meji zmogljivosti dirkalnika, ker sem varčeval s pnevmatikami, da bi se lahko uspešno uprl Alonsu, če bi me poskušal prehiteti. A k sreči tako daleč ni prišlo. Na srečo tudi spodrsljaj pri postanku ni imel hujših posledic. Zdaj pa si lahko predstavljate, kako se počutim," je povedal Pastor Maldonado, ki je ekipi Williams pripeljal zmago po dolgih letih, saj so nazadnje zmagali leta 2004 v Braziliji, ko je za volanom dirkalnika sedel Juan-Pablo Montoya.

Fernando Alonso je prav tako vse naredil prav, pred polnimi tribunami domačih navijačev sicer ni mogel stopiti na najvišjo stopničko, a Ferrarijev napredek je bil več kot očiten: "Williams je bil to pot hitrejši in boljši. Naredili smo velik korak naprej, a še vedno ne dovolj velikega. A glede na to, kje smo bili v začetku sezone, je to vzpodbuden rezultat. Prva polovica dirke je bila idealna, druga pa ne, v zadnjih krogih pa je bil dirkalnik zelo počasen, kot da bi izgubil kakšen aerodinamični del, bil je skoraj nevozen. Bolj kot na lov za Maldonadom sem se osredotočil na to, kaj za menoj dela Kimi Raikkonen."

Finec se je pred dirko videl v vlogi tihega favorita in res ni bil daleč, da bi mu uspel veliki met. Zato je bil po dirki Kimi Raikkonen tudi malce razočaran nad tretjim mestom: "Dirko smo izgubili v prvi polovici, tam smo bili prepočasni. Malo je bilo napak pri strategiji, zato sem razočaran. Po drugi strani pa je dobro, če si lahko razočaran nad tretjim mestom, mar ne? Še nekaj krogov in prehitel bi Alonsa in bi lahko mogoče napadel celo Maldonada. Dirkalnik je to vsekakor dopuščal."