May je povedal, da ne gre za hologram, temveč bolj za "optično prevaro“. "Ljudje bodo zapustili predstavo in se spraševali, če so res videli Freddieja,“ je dodal. Kitarist je sicer namignil, da tehnična ekipa dolgoročno verjetno ne bo uporabila podobne tehnike, kot so jo izkoristili za hologram pokojnega raperja Tupaca Shakurja na glasbenem festivalu Coachell prejšnji mesec.

"Malce nesrečno je, da so naredili to s Tupacom, saj smo se že dalj časa trudili, da bi se Freddie pojavil na odru,“ je povedal May. "(Tehniko, s katero so naredili hologram Tupaca, op. p.), smo preučili tudi sami, a verjetno ni praktična za predstavo, ki se odvija osemkrat na teden."

Posebna predstava bo na sporedu 14. maja in bo obeležila 10. obletnico uspešnice, ki domuje v Dominion Theatreu v Londonu, nastopa pa se bo udeležil tudi Robert De Niro, ki je eden od producentov muzikala, Brian May pa pravi, da je "Bob“ intimno povezan z zagonom predstave.

Kljub temu, da se bo Freddie pojavil na odru muzikala, pa to verjetno ne pomeni, da se bo pridružil zasedbi na koncertih. Kot je pred časom povedal bobnar zasedbe Queen, Roger Taylor, ki je bil tudi eden boljših prijateljev pevca, tega verjetno ne bomo dočakali. "Za mene šteje zgolj pravi Freddie ali pa nič,“ je povedal, a dal blagoslov, da se hologram uporabi na prireditvah, kot je muzikal.